• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • dier en industrie lespakket

Lesmateriaal Wakker Dier

Dierenwelzijn in de Nederlandse veehouderij: alle leerlingen hebben ermee te maken. Elke dag opnieuw. Het onderwerp is vaak op tv, internet en in de krant. Maar ze krijgen het ook letterlijk op hun bord.

Met het lesmateriaal dat wij hier aanbieden, kun je de leerlingen op een plezierige en inspirerende manier laten nadenken over hun dagelijkse voedsel. We hebben een les voor het basisonderwijs (10-12 jaar) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-14 jaar). De opdrachten zijn ontwikkeld in samenspraak met educatiespecialisten.

dierennieuws

4 dec 2014 Emte staakt verkoop kikkerbillen.

Emté staakt de verkoop van kikkerbillen na een Facebookactie van Wakker Dier. Bij de kikkers worden de poten meestal zonder verdoving afgescheurd, geknipt of gesneden. Lees Meer

3 dec 2014 Eendagskuikens

Eendagskuikens zijn kind van de rekening bij de vogelgriep. Miljoenen kuikens zijn gedood. Lees meer.

25 nov 2014 Vogelgriep: veesector inkrimpen!

De wijzende vinger van de vee-sector en politici richting overvliegende vogels is potsierlijk. Het wordt tijd dat ze de vee-industrie zodanig reorganiseren dat een enkel virus niet meteen het einde betekent van honderdduizenden dieren, bedrijven en zelfs mogelijk de sector. Lees meer op onze site of op Volkskrant.nl.

meer informatie

Big

Hij heeft zijn hele leven nog voor zich…
in verstikkende ammoniakdampen.

Miljoenen varkens krijgen ademhalingsproblemen en longaandoeningen. Schadelijk ammoniakgas is hiervan één van de belangrijkste oorzaken.

Dit moet zo snel mogelijk stoppen!

ONEENS EENS

Wil je misschien meer informatie over het leven van een varken? Lees meer.

Vorige Naar de site

Goed om te horen dat jij ook een beter leven voor de varkens wilt!

Samen met jou kunnen wij de supermarkten en A-merken publiekelijk aanspreken op het afschuwelijke leed dat zij bij de dieren veroorzaken. Zo kunnen we het leven voor miljoenen dieren verbeteren. Nu en in de toekomst.

Help je mee om het massale dierenleed te stoppen?

Je krijgt dan regelmatig onze 'Wakker in Actie'-oproepen.

PS: je kunt je altijd afmelden. Wij spammen niet en verstrekken gegevens nooit aan derden.
Zie ook ons privacy statement.