• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • dier en industrie lespakket

Lesmateriaal Wakker Dier

Dierenwelzijn in de Nederlandse veehouderij: alle leerlingen hebben ermee te maken. Elke dag opnieuw. Het onderwerp is vaak op tv, internet en in de krant. Maar ze krijgen het ook letterlijk op hun bord.

Met het lesmateriaal dat wij hier aanbieden, kun je de leerlingen op een plezierige en inspirerende manier laten nadenken over hun dagelijkse voedsel. We hebben een les voor het basisonderwijs (10-12 jaar) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-14 jaar). De opdrachten zijn ontwikkeld in samenspraak met educatiespecialisten.

dierennieuws

30 okt 2014 EMTE stunt met dierenleed

Jarenlang was C1000 koning kiloknaller. C1000 verdwijnt in 2015 en supermarkt EMTE lijkt de rol over te nemen. Wakker Dier start campagne op Facebook tegen gestunt met plofkip bij EMTE.

29 okt 2014 Goed nieuws voor kippen

Bilderberg en Fletcher hotels, koffieketen Doppio Espresso, broodjesspecialisten Qizini en Sanday’s, en dieetbedrijf Weight Watchers gaan plofkip-vrij! Lees Meer

25 okt 2014 Nieuwe kipcampagne

De nieuwe kip van Jumbo heeft een beter leven dan de nieuwe kip van Albert Heijn. Wakker Dier wil dat Albert Heijn ook een serieuze stap zet voor kippen en start vandaag een nieuwe campagne in dagbladen. Lees meer.

meer informatie