• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • dier en industrie lespakket

Lesmateriaal Wakker Dier

Dierenwelzijn in de Nederlandse veehouderij: alle leerlingen hebben ermee te maken. Elke dag opnieuw. Het onderwerp is vaak op tv, internet en in de krant. Maar ze krijgen het ook letterlijk op hun bord.

Met het lesmateriaal dat wij hier aanbieden, kun je de leerlingen op een plezierige en inspirerende manier laten nadenken over hun dagelijkse voedsel. We hebben een les voor het basisonderwijs (10-12 jaar) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-14 jaar). De opdrachten zijn ontwikkeld in samenspraak met educatiespecialisten.

dierennieuws

27 jul 2015 Meer gestunt met vlees

Ondanks groeiende maatschappelijke weerstand, hebben supermarkten weer meer gestunt met goedkoop vlees zoals plofkip en industrievarken. Lees meer. 

24 jul 2015 Pas op! Kaas met stalmelk

Wij zijn vandaag gestart met een radiocampagne tegen kaas met stalmelk. Onder andere Maaslander en Old Amsterdam zijn deels gemaakt met melk van koeien die altijd op stal staan. Lees meer.

13 jul 2015 Liegebeest-kandidaten gezocht

Wakker Dier organiseert dit jaar weer de Liegebeest-verkiezing en we horen graag wie er volgens jou in aanmerking moet komen voor een nominatie. Laat ons weten van welke producten jij kromme tenen krijgt. Lees meer

meer informatie