• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • dier en industrie lespakket

Lesmateriaal Wakker Dier

Dierenwelzijn in de Nederlandse veehouderij: alle leerlingen hebben ermee te maken. Elke dag opnieuw. Het onderwerp is vaak op tv, internet en in de krant. Maar ze krijgen het ook letterlijk op hun bord.

Met het lesmateriaal dat wij hier aanbieden, kun je de leerlingen op een plezierige en inspirerende manier laten nadenken over hun dagelijkse voedsel. We hebben een les voor het basisonderwijs (10-12 jaar) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-14 jaar). De opdrachten zijn ontwikkeld in samenspraak met educatiespecialisten.

dierennieuws

17 apr 2014 Paasfolders vol met dierenleed

Supermarkten lijken hun uiterste best te doen, om van vrolijk Pasen een kiloknallend Pasen te maken. De folders staan vol met gourmetschotels met kiloknallervlees. Lees meer.

15 apr 2014 Plofkip Jumbo kreupel

De reclame Code Commissie heeft Wakker Dier in het gelijk gesteld over onze tv-spot waarin we aangeven dat de helft van de plofkippen bij Jumbo kreupel is. Lees de uitspraak.

15 apr 2014 Transport varkens ergste dierenleed

Nederlanders vinden de lange afstand transporten van varkens het ergste dierenleed, gevolgd door kale varkenshokken en opsluiting van moedervarkens. Zo blijkt uit onderzoek van TNS-NIPO. Lees meer.

meer informatie