• stem van de vergeten dieren in de Nederlandse vee-industrie
  • dier en industrie lespakket

Lesmateriaal Wakker Dier

Dierenwelzijn in de Nederlandse veehouderij: alle leerlingen hebben ermee te maken. Elke dag opnieuw. Het onderwerp is vaak op tv, internet en in de krant. Maar ze krijgen het ook letterlijk op hun bord.

Met het lesmateriaal dat wij hier aanbieden, kun je de leerlingen op een plezierige en inspirerende manier laten nadenken over hun dagelijkse voedsel. We hebben een les voor het basisonderwijs (10-12 jaar) en de onderbouw van het voortgezet onderwijs (12-14 jaar). De opdrachten zijn ontwikkeld in samenspraak met educatiespecialisten.

dierennieuws

16 sep 2014 BBQ-vlees

BBQ-vlees is dieronvriendelijk en vaak besmet. Dit blijkt uit een 'steak'proef van Wakker Dier. Lees meer.

10 sep 2014 Succes voor de legkippen

Goed nieuws! Groothandel DeliXL, Olvarit, Gijs streekproducten en Yil'driz wereldsauzen stappen af van kooi-eieren. Bolletje vervangt scharreleieren door vrije uitloop eieren. Lees meer.

meer informatie

Wakker Dier in actie

Dagelijks eten Nederlanders 400.000 dieren.
Op EetGeenDierenDag gaan we voor 0! Doe je mee?

NEE JA

Wakker Dier in actie

Wat jammer dat je niet meedoet. Lees meer over EetGeenDierenDag.

VorigeNaar de site

Wakker Dier in actie

Wat fijn dat je meedoet! EetGeenDierenDag is een van de vele campagnes waarmee Wakker Dier probeert de verschrikkelijke vee-industrie te stoppen. Wil je ook bij toekomstige acties meehelpen om een einde te maken aan de vee-industrie? Vul dan je e-mailadres in!

Je krijgt dan regelmatig onze 'Wakker in Actie'-oproepen.

PS: Je kunt je altijd afmelden. Wij spammen niet en we verstrekken je gegevens nooit aan derden. Zie ook ons privacy statement.