alle nieuwsberichten
- Vier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras
30 november 2023 •
Vier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras
Wakker Dier roept de sterrenrestaurants op om foie gras nog vóór de feestdagen van het menu te schrappen.
- Wakker Dier: ‘keurmerk klimaatneutraal uit de gratie na greenwashing’
9 november 2023 • Minder vlees
Wakker Dier: ‘keurmerk klimaatneutraal uit de gratie na greenwashing’
Wakker Dier roept Milieu Centraal op om het keurmerk Climate Neutral Certified niet als ‘topkeurmerk’ te bestempelen bij dierlijke producten.
- Aantal volumestunts met vlees fors toegenomen
7 november 2023 • Minder vlees
Aantal volumestunts met vlees fors toegenomen
4 op de 10 vleesaanbiedingen stimuleren consumenten om meerdere verpakkingen te kopen. Juist met deze stunts drijven supermarkten de vleesconsumptie op.
- Wakker Dier roept op tot dierwaardige geitenhouderij
24 oktober 2023 •
Wakker Dier roept op tot dierwaardige geitenhouderij
Uit ons onderzoek blijkt dat er zeer weinig wetgeving is om geiten te beschermen. Onthoornen, geen mogelijkheid om te klimmen, tot 15 procent sterfte bij jonge geitjes, er gaat nogal wat mis.
- Negentig procent van de melk in de supermarkt is sloopmelk
18 oktober 2023 • Melkkoeien
Negentig procent van de melk in de supermarkt is sloopmelk
Vanaf vandaag waarschuwen we met radiospotjes en printadvertenties voor “sloopmelk”. Meer dan negentig procent van de melk in de supermarkt heeft geen goed dierenwelzijnskeurmerk.
- Vleesconsumptie historisch laag
4 oktober 2023 • Minder vlees
Vleesconsumptie historisch laag
Nederlanders aten in 2022 gemiddeld een halve kilo minder dan het jaar ervoor. Daardoor zijn zeker zes miljoen dieren minder opgegeten.