alle nieuwsberichten

  • Vier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras

    30 november 2023 •

    Vier op de tien sterrenrestaurants serveert foie gras

    Wakker Dier roept de sterrenrestaurants op om foie gras nog vóór de feestdagen van het menu te schrappen.

  • Wakker Dier: ‘keurmerk klimaatneutraal uit de gratie na greenwashing’
    varkens in stal

    9 november 2023 • Minder vlees

    Wakker Dier: ‘keurmerk klimaatneutraal uit de gratie na greenwashing’

    Wakker Dier roept Milieu Centraal op om het keurmerk Climate Neutral Certified niet als ‘topkeurmerk’ te bestempelen bij dierlijke producten.

  • Aantal volumestunts met vlees fors toegenomen
    Beeld: een volumestunt voor vlees in het supermarktschap

    7 november 2023 • Minder vlees

    Aantal volumestunts met vlees fors toegenomen

    4 op de 10 vleesaanbiedingen stimuleren consumenten om meerdere verpakkingen te kopen. Juist met deze stunts drijven supermarkten de vleesconsumptie op.

  • Wakker Dier roept op tot dierwaardige geitenhouderij
    beeld geiten in de vee-industrie

    24 oktober 2023 •

    Wakker Dier roept op tot dierwaardige geitenhouderij

    Uit ons onderzoek blijkt dat er zeer weinig wetgeving is om geiten te beschermen. Onthoornen, geen mogelijkheid om te klimmen, tot 15 procent sterfte bij jonge geitjes, er gaat nogal wat mis.

  • Negentig procent van de melk in de supermarkt is sloopmelk 

    18 oktober 2023 • Melkkoeien

    Negentig procent van de melk in de supermarkt is sloopmelk 

    Vanaf vandaag waarschuwen we met radiospotjes en printadvertenties voor “sloopmelk”. Meer dan negentig procent van de melk in de supermarkt heeft geen goed dierenwelzijnskeurmerk.

  • Vleesconsumptie historisch laag
    Beeld: supermarktschap met veel vlees

    4 oktober 2023 • Minder vlees

    Vleesconsumptie historisch laag

    Nederlanders aten in 2022 gemiddeld een halve kilo minder dan het jaar ervoor. Daardoor zijn zeker zes miljoen dieren minder opgegeten.