onze werkwijze

hoe schudden we Nederland wakker?

We voeren op verschillende manieren campagne om de dieren in de vee-industrie een beter leven te geven. Want we willen zowel de industrie als de consument wakker schudden.

Bedrijven aanspreken

We spreken bedrijven en A-merken aan op dierenleed en vragen hen actie te ondernemen. Zo kunnen we het aanbod van producten uit de vee-industrie terugdringen.

Bewustwording

In de pers en met reclame laten we zien hoe er in Nederland met dieren in de vee-industrie wordt omgesprongen.

Voorlichting

We geven voorlichting: een beter leven voor dieren begint op je eigen bord. We vertellen consumenten over dierenleed en laten zien dat iedereen zelf heel makkelijk diervriendelijke keuzes kan maken.

Juridisch campagnevoeren

Wij streven naar betere wetten voor dierenwelzijn en voeren juridische procedures. Bijvoorbeeld tegen misleidende reclame of bedrijven die de (welzijns-) regels overtreden.

“Ik heb vertrouwen in Wakker Dier.”

Ik heb heel lang gedacht: ik word nergens lid van want dan moet ik achter álles staan wat ze doen. Want hoe weet je als buitenstaander of er integer wordt gewerkt? Door de open manier van communiceren kreeg ik vertrouwen in Wakker Dier.

Antoinette – donateur sinds 2013

Wat doen we wel en wat doen we niet

Wij geloven dat keuzes maken noodzakelijk is om successen voor de dieren te boeken. We zijn zeer uitgesproken over wat we wel en wat we niet doen.

dit zijn onze lopende campagnes

 • Lees meer
  Beeld: supermarktschap met vleesproducten

  campagne voor meer plantaardig

  We eten in Nederland elke dag meer dan 600 duizend dieren! Als we dat getal drastisch omlaag brengen, besparen we veel dieren een rotleven in de vee-industrie.

  Lees meer
 • Lees meer

  campagne tegen hitteleed

  Hete zomers zijn verschrikkelijk voor dieren in de vee-industrie. Opgesloten in een wei zonder schaduw, een potdichte schuur of een bloedhete vrachtwagen kunnen ze geen kant op.

  Lees meer
 • Lees meer

  campagne voor de plofkip

  Plofkippen zijn extreem doorgefokt om in korte tijd zo snel mogelijk te groeien. Het resultaat? Spotgoedkoop kippenvlees en heel veel kippenleed.

  Lees meer
 • Lees meer
  Beeld: dode kippen worden geruimd

  campagne tegen vogelgriep

  We kampen met de grootste vogelgriepuitbraak ooit. De oplossing? Minder dieren houden!

  Lees meer