de resultaten van Wakker Dier

Omdat de dieren in de vee-industrie een beter leven verdienen, spreekt Wakker Dier bedrijven publiekelijk aan op het dierenleed dat zij veroorzaken. Dat werkt! Met onze werkwijze hebben we belangrijke successen geboekt.

Hoewel ontzettend veel dieren in de vee-industrie nog altijd dagelijks lijden, hebben we (samen met collega-organisaties) het welzijn voor veel dieren kunnen verbeteren. Ook hebben we bijgedragen aan de groeiende populariteit van diervriendelijke alternatieven voor producten uit de vee-industrie. Hieronder lees je de belangrijkste resultaten en successen:

  • Van plofkip naar Beter Leven kip – Alle grote supermarkten zijn inmiddels overgestapt van plofkip naar kip met ten minste één Beter Leven-ster.
  • Legbatterijeieren uit de supermarkt verdwenen – Alle grote supermarkten en A-merken verkopen geen eieren meer uit legbatterijen.
  • Onverdoofd castreren van biggen gestopt – Jaarlijks werden miljoenen biggen onverdoofd gecastreerd. Dat hebben we gestopt. De meeste biggetjes worden zelfs helemaal niet meer gecastreerd.
  • Kalfsvlees van kalfjes met bloedarmoede uit de schappen – Supermarkten verkopen nog alleen kalfsvlees van kalfjes zonder ernstige bloedarmoede en met één Beter Leven ster.
  • Foie gras meer en meer in de ban – Veel restaurants, bedrijven en alle supermarkten zijn gestopt met de verkoop van foie gras: de vervette lever van ganzen en eenden die onder dwang worden gevoerd.
  • Preventiemaatregelen tegen stalbrandener zijn al een aantal maatregelen doorgevoerd: meer controles, training van boeren en veiligere bouwmaterialen. Er zijn ook regels aangekondigd voor minder dieren in een stal, zodat ergste uitwassen voorkomen worden.
  • Misleidende verpakkingen ontmaskerd – we kennen de weg naar de Reclame Code Commissie goed en zorgen ervoor dat misleiding op dierenleed verdwijnt.
  • Steeds meer Nederlanders flexitariër – het vega-aanbod in supermarkten en horeca neemt ieder jaar toe.
  • Verkoop van producten met welzijnskeurmerk stijgt – Steeds meer mensen kopen vlees, melk en eieren met een biologisch of Beter Leven keurmerk. De gangbare vee-industrie lijdt daaronder, niet de dieren.
  • Steeds meer steun voor ons doel – Ruim 130.000 mensen volgen ons op social media. Door mee te discussiëren en onze berichten te verspreiden helpen zij het dierenleed in de vee-industrie aan te pakken.
varkens in stal

Het welzijn van dieren is slechts bijzaak in de vee-industrie...

Miljoenen dieren leiden een erbarmelijk leven. Wil jij ook dat dit verandert?