nalaten, hoe werkt dat?

Beeld: droombeeld varken

Heeft u besloten de dieren in de vee-industrie te laten delen in uw nalatenschap? Dan heeft u de eerste en meest belangrijke stap gezet. De volgende stap is dat u naar de notaris gaat om een testament te maken. U beslist zelf welk deel van de nalatenschap ten goede komt aan de dieren en in welke vorm dat gebeurt. Wakker Dier is vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat er meer overblijft voor de dieren in de vee-industrie.

Ik heb veel boeren in de familie en weet hoe het is om zo’n bedrijf te voeren. Ik ben op zich niet tegen het eten van vlees en zuivel, maar wél tegen de manier waarop de dieren behandeld worden. Het dier is handel, geen dier meer. Wat ik waardeer aan Wakker Dier is dat ze ‘de koe bij de horens vatten’ en resultaat bereiken. Zonder verwijtend naar de boer te wijzen. In volle overtuiging laat ik daarom na aan Wakker Dier, met instemming van mijn partner.

Janny – donateurs sinds 1997

Legaat of erfstelling

Er zijn twee manieren van nalaten. Een legaat of een erfstelling. Een legaat is meestal een vast geldbedrag of een bepaald object zoals een woning of stuk grond. Een erfstelling kan een deel of de gehele nalatenschap zijn. Wakker Dier wordt dan – naast eventuele familie of vrienden – erfgenaam.

Naar de notaris

De notaris adviseert u bij het vastleggen van uw wensen. Op notaris.nl vindt u een notaris in de buurt. Heeft u al helder wat u wilt? Dan is een online testament via nunotariaat.nl misschien geschikt voor u. Uw notaris heeft bij het opmaken van het testament de statutaire gegevens van Wakker Dier nodig.

persoonlijk contact

Uw nalatenschap kan het verschil maken voor miljoenen dieren. Wilt u hier verder over praten? Ik maak graag tijd voor u vrij. Neem contact op via 020 – 460 42 10 of stuur mij een e-mail.