Nu op de radio: Makro verkoopt plofkip

Beeld: Stal vol plofkippen

Groothandel Makro verkoopt nog plofkip. Daarom is Wakker Dier vanaf vandaag landelijk te horen op de radio. Om de Makroklanten te waarschuwen voor dit dierenleed. Anne Hilhorst van Wakker Dier: “Iedereen met een Makropas loopt het risico plofkip te kopen. Makro is groots in aanbiedingen, maar ook in dierenleed.”

Makro heeft geen plannen om binnenkort over te stappen op kip met minimaal één Beter Leven ster van de Dierenbescherming. De groothandel loopt hiermee flink achter op supermarkten en groothandel Sligro.

Horeca


De meeste horecagelegenheden kopen hun kip bij groothandels. Als daar nog plofkip in het schap ligt, ligt het vervolgens ook op het bord in restaurants. Daarom wil Wakker Dier dat alle groothandels stoppen met plofkip. Dan worden in één klap vele restaurants plofkipvrij en eten minder consumenten onbedoeld dierenleed. Als je naar een restaurant gaat verwacht je het allerbeste. Geen plofkip.

Plofkip


Plofkippen groeien ongezond snel en leven in volle schuren met twintig kippen per vierkante meter. Ze komen nooit buiten en hebben vaak last van ontstekingen aan poten en borst. Ze zijn zwak en vaak ziek, daarom krijgen ze vaak antibiotica toegediend. Kippen met één Beter Leven-ster hebben een aanzienlijk beter leven.