Vraag Burger King te stoppen met plofkip

Bij Burger King is alles crazy, crispy en deluxe. Maar ondertussen gebruiken ze nog steeds plofkip. Onacceptabel en onnodig dierenleed. Laat Burger King persoonlijk weten dat ze plofkip van het menu moeten schrappen. Met elke sms gaat bij hen de telefoon. Stuur nu een SMS!

Supermarkten zijn al gestopt met het verkopen van plofkip. Net als vele A-merken en fastfoodketen Smullers. Toch blijven sommige bedrijven maar plofkip verkopen. Bedrijven zoals Burger King. Met deze actie spreken we ze aan op hun verantwoordelijkheid.

Burger King


Er zijn zeventig Burger King restaurants in Nederland. Ze verkopen onder andere kipburgers en kipnuggets. Allemaal gemaakt van plofkip. Dit dier groeit in zes weken op tot een vleeshomp van meer dan twee kilo. Ze kunnen vaak moeilijk lopen en staan hun leven lang in hun eigen poep.

Beter leven


Wakker Dier wil dat Burger King stopt met plofkip en kiest voor kip met een beter leven. Deze kippen groeien minder snel en zijn daardoor een stuk gezonder. Ze krijgen meer ruimte, daglicht en een overdekte uitloop naar buiten.

Doe ook mee met de actie!