Wie de kippen blij maakt, maakt Wakker Dier blij

Beeld: kip met Beter Leven ster in de overdekte uitloop

In een radiospot deelt Wakker Dier vanaf vandaag een pluim uit aan de vier supermarkten die het welzijn van hun kip gaan verbeteren: Albert Heijn, Lidl, Jumbo en Plus. “We laten ons altijd duidelijk horen over het beleid van supermarkten. Als er kritiek is, maar zeker ook als het goed gaat. Vandaar een verdiende pluim voor deze supermarkten,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Toezeggingen

De vier supermarkten stappen over op kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenscherming. De precieze invulling hiervan verschilt per bedrijf. Zo beloven Albert Heijn en Jumbo dat al hun kip vanaf begin 2023 minimaal één ster heeft. Lidl en Plus laten nog open wanneer ze omschakelen en beloven de stap in ieder geval in 2023 te zetten. De kipvleeswaren van de supermarkten voldoen dit jaar al aan ten minste één Beter Leven-ster.

Beter Leven-kip

Wakker Dier pleit al jaren voor een beter kippenleven. Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming en wordt goed gecontroleerd.

Beeld: overzicht van supermarkten die hun kip een Beter Leven geven