Albert Heijn introduceert ‘beter leven’ konijn

Vandaag start Albert Heijn met de verkoop van konijnenvlees met één Beter Leven ster. Dat heeft de grootgrutter aan Wakker Dier laten weten. Met name het moederkonijn gaat er op vooruit. Zij leeft voortaan in een groep en niet meer alleen in een kooi. Hiermee is Albert Heijn een voorloper. Alle andere supermarkten verkopen uitsluitend konijnenvlees zonder keurmerk.

Welzijnsverbeteringen één Beter Leven ster

De belangrijkste verbetering voor konijnen met één Beter Leven ster van de Dierenbescherming is de huisvesting voor de moederdieren. Zij leven voortaan met elkaar in groepen. Daarnaast krijgen alle konijnen wat meer ruimte. Konijnen zonder keurmerk leven met zo’n twaalf dieren op een vierkante meter. Het moederkonijn zit haar hele leven alleen opgesloten in een kleine kooi, terwijl ze van nature een zeer sociaal dier is.

Albert Heijn saneert konijnenvlees zonder keurmerk

Voor de feestdagen is er helaas nog niet voldoende konijnenvlees met één ster beschikbaar. Daarom ligt er ook nog konijnenvlees zonder dierenwelzijnskeurmerk in het schap. Albert Heijn heeft toegezegd om hier zo snel mogelijk mee te stoppen. Wakker Dier is positief: “Albert Heijn pakt als enige supermarkt het ergste konijnenleed aan”.

Lees meer over konijnen in de vee-industrie: