Picnic bezorgt kip goed nieuws

Beeld: kip met Beter Leven ster in de overdekte uitloop

De kip van Picnic heeft nog voor 1 januari 2023 tenminste één ster van het Beter Leven keurmerk. Dit laat de online-supermarkt vandaag aan Wakker Dier weten. Na Albert Heijn, Lidl, Jumbo, Plus en Aldi, is Picnic de zesde super die deze stap zet. “Picnic bezorgt de kippen geweldig nieuws,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Met de stap van Picnic wint de kip met Beter Leven-ster weer aan terrein. Eerder introduceerden we al kipballetjes met drie sterren van het Beter Leven keurmerk uit onze eigen boerderij. Dit is weer een nieuwe stap voor Picnic in dierenwelzijn, aldus Michiel Nooteboom, category manager Meat & Bread bij Picnic. 

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming en wordt goed gecontroleerd.

Achterblijvers

Wakker Dier pleit al jaren voor een beter kippenleven. De campagne gaat door, want nog niet alle kipverkopers stappen over op minimaal één ster. Slagers en groothandels lopen bijvoorbeeld achter. Hilhorst: Als je even niet oplet, krijg je straks van de slager of in een restaurant slechtere kip dan bij de supermarkt. Raar toch?!