Sterrenregen bij supermarkten

Alle verse kip bij Dirk, Vomar, Jan Linders, Poiesz, Boon’s Markt, MCD en Nettorama draagt eind 2023 ten minste één ster van het Beter Leven keurmerk. Dit laten de supermarkten weten aan Wakker Dier. Inmiddels hebben veertien supermarktketens zich gecommitteerd aan Beter Leven-kip. “Samen geven zij jaarlijks meer dan 100 miljoen kippen een beter leven. En zorgen ze voor een sterrenregen in het supermarktschap!,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Met een advertentie in diverse dagbladen zet Wakker Dier de komende week supermarkten in het zonnetje die kiezen voor Beter Leven-kip. Ook maakt de organisatie duidelijk dat achterblijven geen optie is. Hilhorst: “Spar, DekaMarkt, Hoogvliet en Boni laten als enige supermarkten de kippen nog wachten. Hoogste tijd dat ook zij in actie komen.”

Nieuwe ondergrens

Het is belangrijk dat ook alle regionale supermarktketens hun ondergrens voor kip naar één Beter Leven-ster brengen. Een gedeelde dierenwelzijnstandaard voorkomt oneerlijke prijsconcurrentie en geeft vooruitstrevende supermarkten ruimte om na te denken over verdere verbeterstappen.

Beter Leven

Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.