Wakker Dier deelt Happy Chicken Deals uit naast McDrive

Vanmiddag kunnen kinderen een plofkipvrij Happy Chicken Deal ophalen bij de foodtruck van Wakker Dier. De truck staat in Nieuwegein, op het parkeerterrein van het grootste McDonald’s-restaurant van Nederland. De fastfoodketen stopt nog steeds plofkip in haar Happy Meal met kipnuggets, dus Wakker Dier wil kinderen een alternatief bieden zónder dierenleed. De nuggets in de Happy Chicken Deals zijn 100 procent vegan, dat betekent 100 procent blije kippen. Wakker Dier biedt de hele McDonald’s-ervaring inclusief nuggets, frietjes en ballenbak, maar dan zonder dierenleed. Ook de directie van McDonald’s komt langs om te proeven hoe lekker een Happy Meal zonder nare bijsmaak is.

Waar: Symfonielaan 3, 3438 EX Nieuwegein
Wanneer: 14 juni om 15 uur
Contact: Anne Hilhorst, 06-44367178, 020-4604210

 

The Happy Chicken Deal

McDonald’s promoot haar Happy Meal flink onder jonge kinderen. En dat terwijl er plofkip in de kipnuggets zit. Niet echt een happy meal dus. Wakker Dier voert al jaren campagne tegen dit dierenleed in fraaie verpakking, maar McDonald’s geeft geen kik. Daarom biedt Wakker Dier morgen een alternatief met the Happy Chicken Deal. Dit menu is – in tegenstelling tot het Happy Meal – wél echt happy met heerlijke vegan nuggets van de Vegetarische Slager. Zonder de nare bijsmaak van dierenleed en daarom veel lekkerder.

Kinderen met Happy Chicken snavels

Wakker Dier wordt vaak door kinderen benaderd die in actie willen komen tegen de plofkip van McDonald’s. Voor hen zit er in iedere Happy Chicken Deal een snaveltje waarmee elk kind zelf een blije kip kan worden. Foto’s van deze blije kippen worden verzameld als proteststem en aangeboden aan McDonald’s.

Campagne stop de plofkip

Wakker Dier startte in januari 2012 met de campagne tegen de plofkip. Supermarkten zijn inmiddels vergevorderd met het omschakelen naar een diervriendelijkere kip. Maar op andere plekken wordt er nog volop plofkip verkocht, zo ook bij de grootste en bekendste restaurantketen van ons land, McDonald’s. McDonald’s probeert het leed van haar kippen een klein beetje te verzachten met kortere transporttijden en een smartphone aan extra leefruimte, maar de kip is en blijft de snelgroeiende plofkip.