gezondheid

verbeter je gezondheid door vaker vegetarisch te eten

beeld vrouw bekijkt paprika

Door vaker vegetarisch te eten voorkom je dierenleed én bewijs je jezelf een dienst. Het is namelijk goed voor je gezondheid. Want het eten van te veel vlees vergroot de kans op allerlei ziektes.

Te veel vlees is ongezond

Gemiddeld eten Nederlanders 38 kilo vlees per jaar. Dat is veel meer dan we nodig hebben. Sterker nog, het is volgens veel experts zelfs meer dan goed voor ons is. Vooral het eten van te veel bewerkt vlees is zeer ongezond. Het geeft een verhoogd risico op darmkanker, beroerte en diabetes type 2. Daarom zette de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) in 2015 bewerkt vlees op de lijst van kankerverwekkende stoffen.

Gezond leven zonder vlees

Een dieet met minder vlees is gevarieerder en daarom al snel gezonder. Volgens het Voedingscentrum levert een meer plantaardig dieet gezondheidswinst op. Je kunt vlees en vis zelfs helemaal uit je dieet schrappen. Alle essentiële voedingsstoffen kunnen we ook binnenkrijgen zonder vlees.

Zo leef je gezonder zonder vis

Als je vis helemaal uit je dieet schrapt, dan krijg je misschien te weinig omega 3-vetzuren binnen. Toch hoef je geen vis te eten of visolie-pillen te slikken. Algen zijn namelijk dé bron van deze gunstige vetzuren! Dus als je vis helemaal wilt laten staan, koop dan vegetarische omega 3-pillen op basis van algen.

 

beeld vrouw in supermarkt

dierenwelzijn begint in de winkelwagen

Help je mee? Samen zorgen we dat meer mensen voor dierenwelzijn kiezen in de supermarkt.