Meedoen?

Veel bedrijven doen mee met Eet Geen Dierendag. Zo inspireerde IKEA haar gasten vorig jaar met een heerlijk diervriendelijk assortiment. Dit jaar valt 4 oktober op een zondag. Een dag waarop veel mensen eropuit gaan of eten bestellen. Meedoen kan op verschillende manieren: verras je klanten, gasten of bezoekers met een speciaal aanbod. Nodig ze uit voor een diervriendelijk menu van de dag. Geef ze een kortingscode voor een vegetarische bezorgmaaltijd. Of iets anders feestelijks.

Hoe vier jij het?

Laat met #eetgeendierendag zien hoe jullie Eet Geen Dierendag op de kaart zetten. Of haak in met een leuke social post. Samen maken we van Eet Geen Dierendag een nog groter succes. Voor de dieren en voor jou!

Vorig jaar hebben we succesvol meegedaan aan Eet Geen Dierendag. Bij IKEA kijken we nadrukkelijk naar plantaardige varianten van bestaande gerechten met vlees en introduceren we steeds vaker nieuwe, smakelijke opties zoals ons nieuwe plantaardige Zweedse balletje. Eet Geen Dierendag is een perfecte aanleiding om dit vernieuwde icoon onder de aandacht te brengen. We kijken uit naar de volgende editie en hopen nog meer mensen - en juist ook de vleesliefhebber - te inspireren tot een gezonder en duurzamer leven.

ikea logo 110x100px
Marcel Ruttgers, Food manager IKEA Nederland

Waarom Eet Geen Dierendag?

Dierendag is dé feestdag voor de dieren. Maar hoe zit het met de dieren op je bord? In Nederland eten we op één dag 500 duizend dieren. Voor hen is het leven een stuk minder feestelijk. Ze leven in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of daglicht. Gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen door vaker een dag lekker iets anders te eten!

Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober Eet Geen Dierendag. De perfecte dag om met heel Nederland lekker iets anders te eten. Zo wordt dierendag echt de diervriendelijkste dag van het jaar. Voor alle dieren.

Logo-Postcode-Loterij

Postcode Loterij bedankt!

Eet Geen Dierendag wordt financieel mogelijk gemaakt door een extra donatie van de Nationale Postcode Loterij. Meer weten? Kijk hier!