Een koeiendans bij jou in de buurt

Ieder voorjaar houden we op deze pagina bij waar en wanneer alle koeiendansen zijn. Dit jaar is het door het corona-virus onzeker of – en zo ja welke – dansen openbaar kunnen zijn. Momenteel gelden maatregelen die de samenkomst van (grotere) groepen beperken danwel afraden. Pas als deze maatregelen zijn opgeheven, plaatsen wij op deze pagina weer openbare koeiendansen. Als de dames tegen die tijd niet allemaal allang buiten staan natuurlijk – want gelukkig is het virus voor hen geen reden om binnen te blijven!

Melk van koeien in de wei

Weidegang hoort bij koeien. De blijheid die de koeien tijdens de koeiendans uitstralen spreekt boekdelen. Koeien die regelmatig in de wei lopen, hebben minder last van ontstekingen en andere ongemakken. Helaas ligt de melk van stalkoeien gewoon in de meeste supermarkten, vaak in de vorm van kaas.

Gelukkig kun jij daar als consument iets aan doen! Kies voor biologische melk en kaas of zuivelproducten met het weidemelk- of Planet Proof-logo. Daarvan weet je zeker dat het geproduceerd is door koeien in de wei! Lees meer over diervriendelijke keuze bij zuivel.