Bezoek een koeiendans

  • Op zaterdag 21 april gaan rond 10:30 de koeien van biologische boerderij De Groene Griffioen naar buiten.  Je bent vanaf 10 uur welkom om te komen kijken hoe de dames de verse grasmat tegemoet dansen. Er is beperkt parkeergelegenheid, dus kom zo mogelijk op de fiets. Adres: Lange Muiderweg 18a, Weesp.
  • Op zondag 22 april om 13 uur gaan de staldeuren open van biologische melkveehouderij ’n Pol. Je bent van harte welkom om deze koeiendans mee te vieren. Neem je een hond mee? Houd deze dan aan de lijn. Adres: Boekelerhofweg 100 (ingang Beldershoekweg), Boekelo. Parkeren kan langs de Boekelerhofweg.

Voor 600.000 koeien geen koeiendans

Helaas kennen meer dan 600.000 koeien zo’n koeiendans niet. Zij staan het hele jaar op stal. Wij strijden er voor dat zoveel mogelijk koeien de wei in mogen. Lees meer over het leven van een melkkoe.

Melk van koeien in de wei

Koeien horen niet het hele jaar binnen te staan. De blijheid die de koeien tijdens de koeiendans uitstralen spreekt boekdelen. Koeien die regelmatig in de wei lopen, hebben minder last van ontstekingen en andere ongemakken. Helaas ligt de melk van stalkoeien gewoon in de meeste supermarkten, vaak in de vorm van kaas.

Gelukkig kun jij daar als consument iets aan doen! Kies voor biologische melk en kaas of zuivelproducten met het weidemelklogo. Daarvan weet je zeker dat het geproduceerd is door koeien in de wei! Lees meer over diervriendelijke keuze bij zuivel.