Picnic bezorgt alleen nog verse kip mét ster

Beeld: kippen in een overdekte uitloop van een Beter Leven stal

Picnic bezorgt vanaf vandaag alleen nog verse kip met minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Dat heeft de bezorgdienst aan Wakker Dier laten weten. Daarmee is Picnic de eerste die dit voor het verse kippenvlees weet te bewerkstelligen, hun kipvleeswaren krijgen later dit jaar een ster. “Het is geweldig om te zien dat woorden nu worden omgezet in daden,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier.

Door eerst over te stappen met het verse vlees en daarna met de vleeswaren, neemt Picnic een andere route dan traditionele supermarkten. De meeste supermarkten hebben hun vleeswaren al voorzien van één ster, en werken nu aan de overstap van hun verse kippenvlees. Dit zijn producten die vooral bij de avondmaaltijd worden gegeten zoals hele kipfilets, kipschnitzels of drumsticks. 

Kipballetje rolt

Wakker Dier verwacht komend jaar meer goed nieuws voor de kippen: afgelopen jaar beloofden alle Nederlandse supermarkten al hun kippenvlees en -vleeswaren te voorzien van minimaal één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Uiterlijk in 2023, sommige in de loop van 2022. Het kipballetje kwam aan het rollen toen supermarkt Albert Heijn in maart vorig jaar als eerste supermarkt deze stap aankondigde. 

Een ster

Wakker Dier pleit al jaren voor een verbetering van het kippenwelzijn. Kippen met één Beter Leven-ster krijgen meer ruimte en daglicht in de stal. Ze groeien langzamer, in een gezonder tempo. De dieren kunnen in een overdekte uitloop naar buiten, met frisse lucht en ruimte om te scharrelen. Het Beter Leven-keurmerk is een onafhankelijk keurmerk van de Dierenbescherming.