Albert Heijn blijft klanten lokken met kiloknallers

Albert Heijn blijft stunten met vlees van dieren die in slechte omstandigheden hebben geleefd. Hiermee stimuleert de supermarktketen de verkoop van industrievlees ten koste van vlees met een welzijnskeurmerk. Wakker Dier wil dat Albert Heijn stopt met kiloknallen en start daarom deze week een tv-spot tegen de supermarktketen.

kiloknaller tv spot albert heijn kuiken

Door te stunten met industrievlees hoopt Albert Heijn klanten te lokken. Volgens Wakker Dier vergroot de supermarktketen daarmee de vraag naar dieronvriendelijke producten. Wakker Dier start daarom een campagne tegen de grootgrutter. Het afgelopen half jaar scoorde Albert Heijn hoog in de kiloknallerranglijst van Wakker Dier. Naast kiloknallerkip, stuntte Albert Heijn ook met industrievarken en vlees van uitgemolken melkkoeien.

Welzijnsproblemen

De welzijnsproblemen bij de dieren achter de kiloknallers is groot. Kiloknallerkippen komen nooit buiten, en de kiloknallerkip van Albert Heijn krijgt zelfs geen daglicht. Industrievarkens hebben weinig leefruimte. Zo is per vleesvarken van 25 kilo nog geen winkelwagen aan ruimte in de stal. In Nederland leven miljoenen dieren in de vee-industrie.

Stop de kiloknaller

Wakker Dier wil dat de supermarkten hun aanbiedingen inzetten om verduurzaming te versnellen in plaats van te remmen. Daarom voert Wakker Dier campagne tegen kiloknallers. Als er meer aandacht komt voor diervriendelijkere alternatieven, zal de vraag naar vlees met een keurmerk stijgen. En daarmee krijgen ook meer dieren een beter leven.

Lees meer over onze campagne tegen de kiloknaller: