Eet Geen Dierendag: 3,7 miljoen deelnemers

Het is vandaag 4 oktober: Eet Geen Dierendag. Naar schatting 3,7 miljoen Nederlanders doen mee en eten de hele dag geen vlees of vis. Dit is een forse toename ten opzichte van de 25 duizend deelnemers bij de eerste editie in 2011.

Thuis en op het werk

Op de radio en via social media roept Wakker Dier heel Nederland op om mee te doen. Ook veel (bedrijfs)restaurants hebben zich weer aangesloten. Waaronder de Ikea en de volgende cateraars: Albron, Beijk, Cater Concept, Eurest-Compass, Hospitalents, Hutten, ISS, Sodexo, TGTHR, Van Leeuwen, Van Lier, Vital4Skool en Vitam.

Waarom Eet Geen Dierendag?

We eten in Nederland elke dag 600 duizend dieren. Dus elke dag dat we dat niet doen, telt. Met Eet Geen Dierendag stimuleert Wakker Dier mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 33 miljoen kilo CO2, of 191 miljoen kilometer autorijden per dag. En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes.

Eet Geen Dierendag wordt mogelijk gemaakt door de Nationale Postcode Loterij.