De diervriendelijkste dag van het jaar

Dierendag is dé feestdag voor de dieren. Maar hoe zit het met de dieren op je bord? In Nederland eten we op één dag 600 duizend dieren. Voor hen is het leven een stuk minder feestelijk. Ze leven in een wereld van beton en staal met nauwelijks ruimte of frisse buitenlucht. Gelukkig kunnen we hier samen iets aan doen door vaker een dag lekker iets anders te eten!

Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober Eet Geen Dierendag. De perfecte dag om met heel Nederland lekker iets anders te eten. Zo maken we samen van dierendag écht de diervriendelijkste dag van het jaar. Voor alle dieren.

Doe je ook mee?

Meedoen is makkelijk. Denk bij het boodschappen doen aan de dieren en zet eens lekker iets anders op tafel. Geen inspiratie? Hier vind je de lekkerste diervriendelijke recepten. Uit eten kan natuurlijk ook. Veel restaurants zetten op 4 oktober vegetarisch eten in het zonnetje. Ook bij Ikea is het die dag Eet Geen Dierendag!

Lunch je op 4 oktober op je werk? Dan is de kans groot dat je ook daar gemakkelijk mee kunt doen. Honderden bedrijfsrestaurants doen namelijk mee. Je beleeft Eet Geen Dierendag bij Albron, Appèl, Beijk, Cater Concept, Eurest, Hutten, ISS, Leo op ’t werk, TGTHR, Van Leeuwen, Van Lier, Vital4Skool en Vitam.

Waarom Eet Geen Dierendag?

Met Eet Geen Dierendag stimuleren we mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes. Goed idee dus!

Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober Eet Geen Dierendag. De perfecte dag om met heel Nederland eens lekker iets anders te eten.

Meer weten?

Lees hier over het leven van dieren in de vee-industrie, en over de milieu-effecten en gezondheidsvoordelen van minder vlees.

De berekening van het aantal gegeten dieren per dag is gebaseerd op de vleesconsumptiecijfers van Wageningen Economic Research. Hierin staat per diersoort hoeveel kilo vlees een Nederlander gemiddeld verbruikt. Dit aantal rekenen wij om naar het aantal dieren dat al die Nederlanders samen op één dag eten.

Logo-Postcode-Loterij

Postcode Loterij bedankt!

Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.