Meedoen?

Steeds meer Nederlanders doen mee met Eet Geen Dierendag. Help jij ons om nog meer mensen te bereiken? Geef je dan op voor ons Facebook event en nodig je vrienden uit!

We helpen je graag een eindje op weg. Hier vind je de lekkerste vegetarische recepten en diervriendelijke aanbiedingen. Nog niet goed thuis in de vegetarische keuken? Bestel dan het nieuwe Vega Voor Groentjespakket!

We wensen je alvast een fijne Eet Geen Dierendag!

Waarom Eet Geen Dierendag?

Met Eet Geen Dierendag stimuleren we mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 31 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes. Goed idee dus!

Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober Eet Geen Dierendag. De perfecte dag om met heel Nederland eens lekker iets anders te eten.

Meer weten?

Lees hier over het leven van dieren in de vee-industrie, en over de milieu-effecten en gezondheidsvoordelen van minder vlees.

De berekening van het aantal gegeten dieren per dag is gebaseerd op de vleesconsumptiecijfers van Wageningen Economic Research. Hierin staat per diersoort hoeveel kilo vlees een Nederlander gemiddeld verbruikt. Dit aantal rekenen wij om naar het aantal dieren dat al die Nederlanders samen op één dag eten.

Logo-Postcode-Loterij

Postcode Loterij bedankt!

Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.