Maak er een feest van

Samen maken we van dierendag een feestdag voor alle dieren. En voor jezelf. Want een feestmaal is al sneller vega dan je denkt. Trakteer jezelf en je huisgenoten op een pizza. Bak een stapel pannenkoeken. Maak een lekkere groentelasagne. Het kan allemaal. Je kunt Eet Geen Dierendag ook vieren bij tal van restaurants. Of kies bij de snackbar voor een veggieburger.

Hoe vier jij het?

Laat met #eetgeendierendag zien hoe jij deze dag viert. Dan inspireer je niet alleen anderen om mee te doen, maar maak je ook nog kans op een jaar lang gratis vega-bitterballen. Lees hier verder over deze winactie! 

Zet vaker zo’n feestmaal op tafel

We eten in Nederland elke dag 500.000 dieren. Als we eens vaker iets lekker vegetarisch op tafel zetten, is dat natuurlijk goed nieuws voor de dieren. Nodig de grootste carnivoren in je vriendengroep eens uit voor een diervriendelijk etentje. Geef ze als toetje het recept mee. Je zult zien, ook zij hebben de smaak zo te pakken. Kijk hier voor inspiratie.

Gratis vega voor groentjes pakket
Kun je wel wat hulp gebruiken bij vegetarisch koken? Bestel dan nu het vega voor groentjes pakket! Boordevol tips om vaker diervriendelijk te koken en de lekkerste recepten, van vega snack tot vega sjiek.

Waarom Eet Geen Dierendag?

Met Eet Geen Dierendag stimuleren we mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 30 miljoen kilo CO2, of 176 miljoen kilometer autorijden. Per dag! En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes. Goed idee dus!

Daarom organiseert Wakker Dier elk jaar op 4 oktober Eet Geen Dierendag. De perfecte dag om met heel Nederland eens lekker iets anders te eten.

Meer weten?

Lees hier over het leven van dieren in de vee-industrie, en over de milieu-effecten en gezondheidsvoordelen van minder vlees.

De berekening van het aantal gegeten dieren per dag is gebaseerd op de vleesconsumptiecijfers van Wageningen Economic Research. Hierin staat per diersoort hoeveel kilo vlees een Nederlander gemiddeld verbruikt. Dit aantal rekenen wij om naar het aantal dieren dat al die Nederlanders samen op één dag eten.

Logo-Postcode-Loterij

Postcode Loterij bedankt!

Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.