Eet Geen Dierendag

doe mee met de diervriendelijkste dag van het jaar

Kim home

Stel je eens voor: een rij koeien, varkens en kippen van Amsterdam tot Brussel. Zo bizar veel dieren eten we in Nederland elke dag. 600 duizend. Dus elke dag dat we dat níet doen, telt. Doe daarom mee met Eet Geen Dierendag. En maak van 4 oktober de diervriendelijkste dag van het jaar. Voor álle dieren.

Hoe kan ik meedoen?

Meedoen is makkelijk. Denk bij het boodschappen doen aan de dieren en zet eens lekker iets anders op tafel. Maar je hoeft niet eens zelf te koken. Veel (bedrijfs)restaurants zetten op 4 oktober vegetarisch eten in het zonnetje.

veel bedrijfsrestaurants doen mee

Inspireer anderen

Doe je mee? Geweldig! Laat het zien met #eetgeendierendag en roep al je vrienden om ook lekker iets anders te eten. We helpen je graag op weg met handige argumenten, mooie dierenvideo’s en de beste aanbiedingen. Je vindt het allemaal op Instagram.

Waarom Eet Geen Dierendag?

Met Eet Geen Dierendag stimuleren we mensen om vaker lekker iets anders te eten dan vlees. Want als we met z’n allen minder vlees eten, hoeven we minder dieren te houden. Bovendien kun je zo ook op een gemakkelijke manier iets doen voor de aarde én je eigen gezondheid. De productie van het vlees dat we in Nederland eten zorgt namelijk voor veel broeikasgassen. Omgerekend zo’n 33 miljoen kilo CO2, of 191 miljoen kilometer autorijden. Per dag! En als je niet te veel bewerkt en rood vlees eet, dan heb je minder kans op ziekten zoals diabetes. Goed idee dus!

Meer weten?

Lees hier over het leven van dieren in de vee-industrie, en over de milieu-effecten en gezondheidsvoordelen van minder vlees.

De berekening van het aantal gegeten dieren per dag is gebaseerd op de vleesconsumptiecijfers van Wageningen Economic Research. Hierin staat per diersoort hoeveel kilo vlees een Nederlander gemiddeld verbruikt. Dit aantal rekenen wij om naar het aantal dieren dat al die Nederlanders samen op één dag eten.

Logo-Postcode-Loterij

Postcode Loterij bedankt!

Eet Geen Dierendag is mogelijk dankzij de Nationale Postcode Loterij.