campagne tegen foie gras

Dierenleed is geen spelletje. En toch willen wij met ons nieuwe spel Ganzenleverbord verkopers én consumenten overtuigen om per direct te stoppen met foie gras.

Foie gras is de vervette lever van eenden of ganzen die hiervoor heel wat gruwelijkheden ondergaan. Van dwangvoeding en vaak dagenlang in een klein kooitje tot gebroken vleugels of een geperforeerde slokdarm. Meer weten over het leven eenden en ganzen in de foie gras-industrie? Lees meer.

Ganzenleverbord

Ganzenleverbord geeft een inkijkje in het rotleven van een foie gras-gans. Het bordspel is gebaseerd op het oudhollandse Ganzenbord. Klassieke hindernissen zoals de put hebben plaatsgemaakt voor dagelijkse praktijken uit in de foie gras-industrie, van dwangvoeding tot gebroken vleugel.

Actie tegen sterrenrestaurants

Ondanks het gigantische dierenleed zetten sommige restaurants nog steeds foie gras op het menu. Zélfs restaurants die vol trots een Michelinster dragen. Bijna de helft van alle sterrenrestaurants in Nederland heeft nog eenden- of ganzenlever op de kaart staan. Vooral rondom de feestdagen is foie gras populair. Maar dit dieronvriendelijke product is verre van sterwaardig. Daarom roepen wij 54 sterrenchefs op: stop met foie gras.

Jarenlange campagne

Wakker Dier zet zich al jaren in tegen de verkoop van foie gras. Mede dankzij onze campagne stopten alle supermarkten, groothandels en veel restaurants al met de verkoop van foie gras. Ook riepen wij de overheid herhaaldelijk op om de import van dit dieronvriendelijke product te verbieden, maar hieraan is geen gehoor gegeven.

schud sterrenchefs wakker

Wil je zelf iets doen voor de eenden en ganzen in de foie gras-industrie? Zet dan jouw naam onder de oproep aan sterrenchefs. Samen voeren we de druk op en zorgen we dat alle sterrrenrestaurants stoppen met foie gras!