vleesvervangers

een goede vegetarische keuze

beeld vrouw koopt vleesvervanger

Je eet gemakkelijk diervriendelijker door (vaker) vegetarisch te eten. Je kan simpelweg het vlees van de maaltijd vervangen door een vleesvervanger. Het goede nieuws: er komen steeds meer vleesvervangers op de markt om je vingers bij af te likken.

Kant-en-klare vleesvervangers maken een vegetarische keuze heel makkelijk. Alle goede voedingsstoffen van vlees zitten erin: eiwit, ijzer, vitamine B1 en/of vitamine B12.

Soorten vleesvervangers

Sommige vleesvervangers proberen vlees te imiteren qua smaak, textuur en vorm. Denk bijvoorbeeld aan de plantaardige kipstukjes van de Vegetarische Slager of Vivera. Andere vleesvervangers doen niet vlees na, maar staan op zichzelf. Lekkere voorbeelden zijn de Italiaanse carré van GoodBite, Beemster Kaasschnitzels, of de Oosterse wokblokjes van Garden Gourmet.

Niet van echt te onderscheiden!

De Vegetarische Slager won in 2013 de derde prijs bij een gehaktballenwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie. De jury wist niet dat er een vleesloze bal tussen zat. Fop zelf ook eens een fervente vleeseter. Bijvoorbeeld met het vegetarische saucijzenbroodje van de HEMA. Succes gegarandeerd.

blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze e-mailnieuwsbrief met nieuws, acties, successen en tips.

Gouden toekomst voor de vleesvervanger

De voedingsmiddelen-multinationals zijn ook wakker geworden en ze storten zich ook massaal op vleesvervangers. Met de grote budgetten voor onderzoek en ontwikkeling van deze bedrijven is de verwachting dat vleesvervangers goedkoper en nog lekkerder gaan worden.

Duurzame keuze

De keuze voor vleesvervangers is niet alleen een diervriendelijkere keuze, het is vaak ook een duurzame keuze. De productie van vlees draagt flink bij aan de klimaatverandering, en vervuilt onze leefomgeving. Lees hier meer over de gevolgen van vlees. De impact van veel plantaardige vleesvervangers is veel lager. Door minder vlees te eten draag je bij aan een beter milieu en beter klimaat.

varkens in stal

dierenwelzijn begint in de winkelwagen

Samen zorgen we ervoor dat meer mensen voor dierenwelzijn kiezen in de supermarkt. Help je mee?