het team van Wakker Dier

de mensen achter onze campagnes

Beeld: koeien in de wei

Maak kennis met het bevlogen en professionele team van Wakker Dier. Wij zetten ons dagelijks in om de dieren in de vee-industrie een beter leven te geven. Wil jij dat ook? Kijk dan op onze vacaturepagina.

Ons team

Dit zijn wij. Vierentwintig mensen met elk een eigen expertise – van biologie en communicatie tot grafische vormgeving en wetgeving. Wat ons bindt is een gedeelde missie: een dierwaardig leven voor de dieren in de vee-industrie. Of ons dagelijks werk nou bestaat uit campagnevoeren, fondsenwerving, communicatie met onze achterban, rechtszaken, onderzoek of het verbeteren van onze interne processen: we doen het voor de dieren. We zijn eigenwijs, strijdvaardig en volhardend. En supertrots op wat we samen al hebben bereikt.

Het is een schande hoe dieren in de voedingsindustrie worden behandeld! Wij brengen daar verandering in. We zijn een sterk team, verbonden in verontwaardiging en gedrevenheid om het systeem definitief te veranderen. We kunnen op elkaar bouwen en houden elkaar scherp. Voortgestuwd door onze achterban, strijden we zij-aan-zij om samen het verschil te maken. We zijn onafhankelijk en onorthodox, voortdurend op zoek naar manieren om te verrassen. Onze lat ligt hoog: we zijn deskundig en strak georganiseerd, en streven volhardend naar maximale impact. We laten de dieren niet in steek.

Ons bestuur

Onze bestuursleden zijn onderdeel van het team en zijn net als de medewerkers in de dienst van de stichting. We stellen ze graag aan je voor.

Anne Hilhorst, voorzitter bestuur en directeur

RIS_6570

Nevenfuncties: voorzitter stichting Kind te Paard

De pijn van dieren raakt Anne recht in het hart. Dat we ze al hun waardigheid en eigenheid afnemen, vindt zij onverteerbaar. Zeker als we dit doen vanwege lekkere trek, gewoontes of onverschilligheid. De dieren verdienen zo veel beter. En daar zet zij zich elke dag voor in.

Leonie Vestering, vicevoorzitter bestuur en manager campagne

Nevenfuncties: geen

De wrede uitbuiting van honderden miljoenen dieren in de Nederlandse vee-industrie moet stoppen. Daarom strijdt Leonie onvermoeibaar voor het doorbreken van gevestigde patronen om zo dieren beter te beschermen. Ze zet haar ervaring bij NGO’s en als politiek activist in om zo op creatieve wijze misstanden aan de kaak te stellen en successen te behalen voor de dieren.

Marije van der Lint, penningmeester bestuur en manager organisatie

Foto Marije

Nevenfuncties: geen

Marije gelooft dat bewuster consumptiegedrag de basis vormt voor een gezonder milieu en een betere maatschappij. Daarom maakte Marije de overstap vanuit het bedrijfsleven. Zij zet haar kennis en ervaring in om de operationele planning en organisatie van Wakker Dier verder te professionaliseren. Hiermee hoopt zij samen met de rest van het team, een bijdrage te leveren aan het verbeteren van dierenwelzijn in de vee-industrie.

Tamara van der Mijn, secretaris bestuur en manager fondsenwerving

Nevenfuncties: geen

Hoe we dag in dag uit miljoenen dieren in de vee-industrie behandelen als dingen zonder gevoel vindt Tamara echt vreselijk. Daarom gaat ze graag samen met haar collega’s en onze ruim 41.000 donateurs de strijd aan tegen dit verwerpelijke en machtige systeem. Want alle dieren hebben recht op een dierwaardig leven.

Maak ook kennis met onze raad van toezicht.

varkens in stal

help de dieren in de vee-industrie

Hier doen we het allemaal voor: de dieren die in de vee-industrie onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Help jij mee hier een einde aan te maken?