het team van Wakker Dier

de mensen achter onze campagnes

Beeld: koeien in de wei

Maak kennis met het bevlogen en professionele team van Wakker Dier. Wij zetten ons dagelijks in om de dieren in de vee-industrie een beter leven te geven. Wil jij dat ook? Kijk dan op onze vacaturepagina.

Ons team

Dit zijn wij. Vierentwintig mensen met elk een eigen expertise – van biologie en communicatie tot grafische vormgeving en wetgeving. Wat ons bindt is een gedeelde missie: een dierwaardig leven voor de dieren in de vee-industrie. Of ons dagelijks werk nou bestaat uit campagnevoeren, fondsenwerving, communicatie met onze achterban, rechtszaken, onderzoek of het verbeteren van onze interne processen: we doen het voor de dieren. We zijn eigenwijs, strijdvaardig en volhardend. En supertrots op wat we samen al hebben bereikt.

Het is een schande hoe dieren in de voedingsindustrie worden behandeld! Wij brengen daar verandering in. We zijn een sterk team, verbonden in verontwaardiging en gedrevenheid om het systeem definitief te veranderen. We kunnen op elkaar bouwen en houden elkaar scherp. Voortgestuwd door onze achterban, strijden we zij-aan-zij om samen het verschil te maken. We zijn onafhankelijk en onorthodox, voortdurend op zoek naar manieren om te verrassen. Onze lat ligt hoog: we zijn deskundig en strak georganiseerd, en streven volhardend naar maximale impact. We laten de dieren niet in steek.

Ons bestuur

Onze bestuursleden zijn onderdeel van het team en zijn net als de medewerkers in de dienst van de stichting. We stellen ze graag aan je voor.

Anne Hilhorst, voorzitter bestuur en directeur

RIS_6570

Nevenfuncties: voorzitter stichting Kind te Paard

Anne is gefascineerd door dieren en de natuur. Ze betreurt dat mensen meestal voor de makkelijkste weg kiezen als ze hun boterham beleggen. En dat de makkelijkste weg vaak veel dierenleed veroorzaakt. Daar wil ze wat aan doen. Door de diervriendelijkste keuze de makkelijkste keuze te maken.

Marije van der Lint, vicevoorzitter & penningmeester bestuur en manager organisatie

Foto Marije

Nevenfuncties: geen

Marije gelooft dat bewuster consumptiegedrag de basis vormt voor een gezonder milieu en een betere maatschappij. Daarom maakte Marije de overstap vanuit het bedrijfsleven. Zij zet haar kennis en ervaring in om de operationele planning en organisatie van Wakker Dier verder te professionaliseren. Hiermee hoopt zij samen met de rest van het team, een bijdrage te leveren aan het verbeteren van dierenwelzijn in de vee-industrie.

Maak ook kennis met onze raad van toezicht.

varkens in stal

help de dieren in de vee-industrie

Hier doen we het allemaal voor: de dieren die in de vee-industrie onder erbarmelijke omstandigheden moeten leven. Help jij mee hier een einde aan te maken?