Geef KFC één ster op Facebook

De Facebookpagina van fastfoodketen KFC wordt overspoeld met slechte recensies, omdat KFC nog altijd plofkip verkoopt. Meer dan duizend mensen plaatsten inmiddels een slechte recensie met één uit vijf sterren. Wil jij ook mee doen? Ga dan naar de Facebookpagina en geef een magere recensie van één ster. Schrijf er vooral bij dat je plofkip écht niet vindt kunnen en dat ze hiermee moeten stoppen. Je kunt ook een klacht indienen tegen de plofkip op de website van KFC.

Kentucky Fried Plofkip

Wakker Dier doopte KFC eerder deze maand om tot Kentucky Fried Plofkip (KFP). Deze reclamecampagne is een parodie op de commercials van KFC, waarin mensen worden verleid met plofkip verstopt onder een paneerlaag. De dierenwelzijnsorganisatie vindt dat de fastfoodketen direct moet stoppen met de verkoop van plofkip. KFC heeft tot nog toe geen reactie gegeven.

De plofkip van KFC

Wakker Dier voert voor het eerst een grootschalige campagne tegen KFC. De keten was altijd een kleine speler in vergelijking met McDonald’s, maar is de laatste paar jaar aan een opmars begonnen. Momenteel heeft KFC 58 vestigingen. Plofkip vormt daarbij de basis voor hun menu. Deze groeit in zes weken op tot een vleeshomp van 2,3 kilo. Ze kunnen vaak moeilijk lopen en staan hun leven lang in hun eigen poep.