Gun jullie kip een gezonder leven, Albert Heijn!

Wakker Dier zendt vanaf vandaag opnieuw een radiospot uit over de gezondheid van ‘de AH-kip’ van Albert Heijn. In de spot benadrukt Wakker Dier dat Albert Heijn heel wat over heeft voor gezonde klanten, maar niet voor gezonde kippen. Met gekleurde sapjes en groentefrietjes probeert Albert Heijn zich gezond voor te doen, maar zijn AH-kippen staan nog altijd in hun eigen stront.

De radiospot werd in mei dit jaar al uitgezonden, maar de AH-kip leeft nog steeds onder slechte omstandigheden. Deze kip krijgt geen daglicht en loopt en ligt de hele dag in haar eigen poep. Er zijn bovendien geen supermarkten wiens kippen minder ruimte krijgen dan de AH-kip. Dit dier leeft met 16 op een vierkante meter. Supermarkt Jumbo doet het bijvoorbeeld beter, met 13 kippen per vierkante meter.

Meer problemen

Hoe meer kippen op een vierkante meter, hoe meer welzijnsproblemen. Bij een hoge dichtheid droogt de poep op de vloer namelijk minder snel. Een vloer met natte poep zorgt voor brandblaren op de voeten van de kippen. Daarom wil Wakker Dier dat Albert Heijn minder kippen per vierkante meter gaat houden.