recepten

De recepten zijn helaas niet meer beschikbaar via onze website.

 

Onze recepten zijn helaas niet meer beschikbaar. Wel kun je hieronder allerlei informatie vinden over diervriendelijk eten en boodschappen doen.

Om de recepten goed en mooi weer te geven moesten we er veel tijd en geld in stoppen. Tijd en geld dat we ook direct aan onze campagnes voor de dieren kunnen besteden. Toen we begonnen met onze recepten, was vegetarisch eten nog iets bijzonders en waren er maar weinig lekkere recepten beschikbaar. We zijn heel erg blij dat dit in de afgelopen jaren enorm is veranderd en dat het internet tegenwoordig vol staat met lekkere vegetarische en plantaardige recepten.

Informatie over diervriendelijk eten kunt u nog wel vinden op onze website. Is er een bepaald recept wat u altijd graag maakte en waar u nu geen toegang meer tot hebt? We zoeken het graag voor u op en sturen u een PDF ervan toe!

 • Lees meer
  beeld vrouw met paprika

  Waarom vaker vegetarisch eten?

  We sommen de vier belangrijkste redenen op om vaker vegetarisch te eten.

  Lees meer
 • Lees meer

  vlees

  Er zijn veel keurmerken in omloop voor vlees. Waarop moet je letten als je onnodig lijden van kippen, varkens en koeien wilt voorkomen?

  Lees meer
 • Lees meer

  vleesvervangers

  Je eet gemakkelijk diervriendelijker door (vaker) vegetarisch te eten. Vervang je vlees bijvoorbeeld eens door een vleesvervanger. Er is keuze genoeg!

  Lees meer
 • Lees meer

  zuivel

  Het ene glas melk is het andere niet. Bekijk hier of de koeien eigenlijk wel een goed leven gehad voor jouw yoghurt, kaas, boter of melk.

  Lees meer
 • Lees meer

  zuivelvervangers

  Kies eens wat vaker voor plantaardige zuivel. Dat is beter voor klimaat, milieu én dierenwelzijn.

  Lees meer
 • Lees meer
  beeld eieren lopende band

  eieren

  Waar moet je op letten als je eieren koopt? Lees meer over alle soorten eieren en de diverse keurmerken.

  Lees meer
 • Lees meer

  vis

  Welke vis is verantwoord? Lees hier alles over keurmerken voor wilde en gekweekte vis.

  Lees meer